Matematik

Integration

17. oktober 2010 af AnneBolin (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg har en opgave der lyder:

Løs differentialligningen

(1+x2)yy´ = x(1+y2)

ved separation

Jeg ved jeg skal integrere ved hjælp af integration ved substitution efter jeg har omskrevet den til:

(yy´)/1+y2 = x / 1+x2

Så jeg har isoleret y på den ene side og x på den anden side, men jeg har store problemer med integrationen...


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. oktober 2010 af himsen (Slettet)

lav substitutionen u=1+x2

eller gæt en stamfunktion


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. oktober 2010 af mathon

      se

Vedhæftet fil:integral_109.doc

Svar #3
17. oktober 2010 af AnneBolin (Slettet)

Tak for hjælpen (:


Skriv et svar til: Integration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.