Matematik

En nyansat medarbejder aflønnes med 189 kr. i timen. Timelønnen skal stige med 2% om året. Lad F(x) angive timelønnen i kr. efter x års ansættelse

17. oktober 2010 af Unknown22 (Slettet)

 Somsagt spørgsmålet lyder som overstående: 

En nyansat medarbejder aflønnes med 189 kr. i timen. Timelønnen skal stige med 2% om året. Lad F(x) angive timelønnen i kr. efter x års ansættelse

Hvad vil i mene svaret på den ville være? 

Jeg vil mene: f(x) = 189*1,02*x

Dog er der nogle af mine klassekammerater der siger at den vil hedde:

f(x) =189 + (189*2x/100)


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. oktober 2010 af NikolajOlsen

Mit bud vilvære f(x) = 189*1,02^x.

I dit forslag vil startlønnen blive 0 kroner, fordi du ender med at gange med 0. Desuden tager hverken dit eller de andres forslag højde for, at lønstigningen ikke er 2% af 189 kr. hvert år, men at der lægges 2% af lønnen til hvert år, så man så at sige også får lønstigning af lønstigningen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. oktober 2010 af Krabasken (Slettet)

# 1 er korrekt.

F(x) = 189 * 1,02x


Skriv et svar til: En nyansat medarbejder aflønnes med 189 kr. i timen. Timelønnen skal stige med 2% om året. Lad F(x) angive timelønnen i kr. efter x års ansættelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.