Matematik

Hjælp??

18. oktober 2010 af FrederikkeFava (Slettet) - Niveau: 9. klasse

 Hej :D

Sidder og laver problemløsning og har et problem i en af opgaverne, håber i gider hjælpe :)

Her er det:

Når havhingsten sejler, er den samlede vægt af skib, ballast, rigning, mandskab, proviant og udstyr 22t.

Skibets egenvægt 8,3 t,  Rigning 1,6 t,    ballast ?,   En Mand vejer ca. 90 kg (inklusive udstyr og proviant).

Hvor mange mænd er med om bord, når ballasten vejer 7,8 t?

Håber i kan kan/gider hjælpe ! :D


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. oktober 2010 af jonasbach1504 (Slettet)

du tager og dividerer antal ton med de 90 kg, de skulle gerne give antal  mænd.. ?


Svar #2
18. oktober 2010 af FrederikkeFava (Slettet)

 Mange tak :D


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. oktober 2010 af lucillepostej (Slettet)

 skibsvægt + rigning + ballast + x antal mænd á 90 kg = 22000 kg

Dvs:

8300 + 1600 + 7800 + 90x = 22000

90x = 4300

x = 47,7777

altså 48 mand


Skriv et svar til: Hjælp??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.