Matematik

geometri - cylinder

18. oktober 2010 af jonasbach1504 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

hej, jeg har lidt et problem med at bruge formlen for en cylinder: pi X rX2 X h som gerne skulle give rumfang, jeg har fået oplyst at diameteren er 2,4 så altså er radiusen 1,2, og pi er jo pi.
 

men hvordan sætter jeg højden ind i ligninger, da jeg ikke har nogen oplysning på den?


 

på forhånd tak (: 


Svar #1
18. oktober 2010 af jonasbach1504 (Slettet)

X= gange


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

Rumfanget for cylinderen er

V = π·r2·h

og du kender r = 1,2 ? Kender du også rumfanget? Derved kan man finde højden. Læs hele opgaven igennem.


Svar #3
18. oktober 2010 af jonasbach1504 (Slettet)

nej, desværre


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#3

Prøv at formulere hele opgaven her.


Svar #5
18. oktober 2010 af jonasbach1504 (Slettet)

1 mursten i målstoksforhold 1:4,
der er 3 huller som er formet som cylindere, dem skal jeg finde ud af hvor meget vejer, da jeg skal finde vægten for hele murstenen,
så der skal jeg bruge formlen, og så trække det cylinderene vejer fra den originale vægt.


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#5

Så kan du sikkert aflede cylinderens højde af målene på figuren. Hvis hullerne går hele vejen igennem, er cylinderens højde sikkert en af murstenens sidelængder.


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. oktober 2010 af kieslich (Slettet)

højden er 5,6 cm.   set i en anden tråd.


Brugbart svar (0)

Svar #8
18. oktober 2010 af YoungSlowy (Slettet)

Du kunne også selv måle det, når du ved, at målestoksforholdet er 1:4


Skriv et svar til: geometri - cylinder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.