Matematik

plotte med maple?

19. oktober 2010 af Lulluu23 (Slettet) - Niveau: A-niveau

 skal plotte min funktion samt tangentplan ind i samme plot 

hvordan gøres dette ??

min funktion er:

f(x,y)=1-2x+3y-4xy

tangentplan:

z= 2x-y-3


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. oktober 2010 af SuziihShakur (Slettet)

du indsætter din funktion som funktion i maple, altså f:=x→..... osv,

Dernæst skriver du: plot([f(x), 2x-y-3],x=-5..5,y=-10..10)


Svar #2
19. oktober 2010 af Lulluu23 (Slettet)

den siger der er et problem med det jeg har skrevet :

plot([f(x, y), 2x-y-3], x = -5 .. 5, y = -10 .. 10)


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. oktober 2010 af SuziihShakur (Slettet)

den kan ikke tage funktionen f(x,y) :s.

men jeg får 2 grafer frem, når jeg indsætter det i min maple; en parabel med grenene nedad samt en tangent


Svar #4
19. oktober 2010 af Lulluu23 (Slettet)

 men min funktion er jo f(x,y) det er en funktion af flere variable  den kan jeg jo ikke bare ændre


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. oktober 2010 af hvadmeddet (Slettet)

Når du vil plotte en funktion af to variable skal du benytte kommandoen plot3d. Altså hvis du har defineret funktionerne f og tangent:

plot3d([f(x,y),tangent(x,y)],x=-10..10,y=-10..10,axes=framed);


Skriv et svar til: plotte med maple?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.