Matematik

Sandsynlighedsregning

19. oktober 2010 af JensLam (Slettet) - Niveau: 9. klasse

 Hej Alle sammen, jeg er kørt lidt fast i dette stykke, og vil være taknemmelig, hvis nogen kan besvare mit spørgsmål.

Hvis der er 22 ryttere(det er muligt, at det er irrelevant), og 13 heste(der går 1 hest til 2 ryttere, samt 1 hest per gruppe af 10 ryttere), den ene af hestene hedder X, hvor stor er chancen så for, at den første rytter får hesten X?

Vil meget gerne have forklaringen :D.

Mvh. Christian


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. oktober 2010 af momix (Slettet)

22 - 13 = 9 / 22 = 0.45 * 100 = 45%


Brugbart svar (1)

Svar #2
19. oktober 2010 af kieslich (Slettet)

1. Hvis vi ved at rytter 1 skal have en hest så er sandsynligheden for at han får X  p = 1/13, da han får en ud af de 13 heste

2. der er 13 heste til 22 ryttere så sandsynligheden for at den første rytter får en hest er 13/22.

sandsynligheden for at den første rytter får en hest og at den hest er X er så  13/22*1/13  =   1/22.

Kan også ses på den måde at X skal vælge en rytter tilfældigt, at X vælger den første rytter er så en ud af de 22 ryttere, altså 1/22.


Svar #3
19. oktober 2010 af JensLam (Slettet)

Mange tak for hjælpen ;-).
Det hele giver lidt mere mening nu ;o).


Skriv et svar til: Sandsynlighedsregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.