Kemi

maj 98 nervegas

21. oktober 2010 af Indee (Slettet) - Niveau: A-niveau

Sarin har formlen
         CH3
             !
R - O - P = O
             !
             F

R angiver en alkylgruppe.
Sarin har følgende sammensætning:


C: 34,29%
H: 7,20%
F: 13,56%
O: 22,84%
P: 22,11%

b) Bestem molekylformlen for sarin.
Svaret skal begrundes
 

Jeg er i tvivl om jeg skal lave elementar analyse eller hvad jeg skal gøre...

tak for hjælpen


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. oktober 2010 af kieslich (Slettet)

F vejer 19u/atom   og det svarer til 13,56% at hele molekylets masse.  så hele molekylet må veje m = 19u/0,1356 = 140,1u

C udgør 34.29%  altså  140,1u*0,3429 = 48u   hvert C vejer 12 u    så der må være 48/12 = 4 C atomer.

Lav samme udregninger for H.   Lav en tegning og kontroller resultaterne.


Svar #2
21. oktober 2010 af Indee (Slettet)

altså den masse de har (unit) har du bare fundet den ved at slå op i det periodiske system? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. oktober 2010 af kieslich (Slettet)

ja, 


Skriv et svar til: maj 98 nervegas

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.