Matematik

Trekanter - A niveau

21. oktober 2010 af Sweppers (Slettet) - Niveau: A-niveau

Anne har lavet et trekantet hul i sin dug. LÆngden af trekantens sider er henholdsvis 4 cm, 5 cm og 8 cm.

Anne ønsker i første omgang at dække hullet i dugen ved hjælp af en cirkelrund lysestage.

Beregn den mindste diameter for lysestagen med 2 decimaler.

Jeg har siddet med denne opgave i mange dage, men kan bare ikke finde ud af den.


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

Beregn radius i trekantens omskrevne cirkel.

Hvis a, b, c er de tre sidelængder, og T er trekantens areal, gælder, at diameteren D i den omskrevne cirkel er

D = abc/(2T)


Svar #2
21. oktober 2010 af Sweppers (Slettet)

Man kan nok regne den på mange forskellige måder, men min lære har givet mig lidt hjælp hvor jeg skal bruge 2R= a / Sin A kender du den metode? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, den metode kan også bruges, da

D = 2R = a/sin(A) = b/sin(B) = c/sin(C)

Bestem en af vinklerne ved hjælp af cosinusrelationen, f.eks.

cos(A) = (b2 + c2 - a2)/(2bc)


Skriv et svar til: Trekanter - A niveau

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.