Matematik

hm.

21. oktober 2010 af Fielundberg (Slettet)

Jeg fatter det ikke.

Jeg har prøvet at danne en ligning, men den giver ikke mening!

Længden af et rektangel er 7 cm mindre end det dobbelte af bredden. Desuden er omkredsen 148 cm. Find dets længde og bredde.


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. oktober 2010 af Duffy

Lad længden af rektanglet være L og Bredden B (begge målt i cm)

Omkredsen er O

Så er O = 2L + 2B

og L = 2B - 7

... prøv nu selv herfra...


Svar #2
21. oktober 2010 af Fielundberg (Slettet)

Forstår ikke.


Brugbart svar (1)

Svar #3
21. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

Se på oplysningerne i opgaven. Kald længden L og bredden B, som i #1.

Det dobbelte af bredden er 2·B , og 7cm mindre end det dobbelte af bredden er så 2B-7 , og dette er lig med længden L, altså må der gælde

L = 2B -7

Omkredsen af et rektangel findes som O = 2B + 2L , og det er givet til 148cm, så der må gælde

2B + 2L = 148 .

nu har vi to ligninger til bestemmelse af L og B , nemlig

2B  -   L = 7    og
2B + 2L = 148


Svar #4
21. oktober 2010 af Fielundberg (Slettet)

maange tak:)


Skriv et svar til: hm.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.