Matematik
0 = sin x + cos x
11. april 2005 af
Mestertyv (Slettet)
Hej
Hvordan isoleres x nemmest i hånden?
0 = sin x + cos x
Hvordan isoleres x nemmest i hånden?
0 = sin x + cos x
Svar #1
11. april 2005 af Epsilon (Slettet)
Eftersom du ikke har anført restriktioner på argumentet x, antager jeg, at der ingen er. Vi skal derfor løse ligningen
0 = sin(x) + cos(x), x E R
Vink: kvadrér og brug relationerne
sin(x)^2 + cos(x)^2 = 1 (*)
2*sin(x)*cos(x) = sin(2x) (**)
//Singularity
0 = sin(x) + cos(x), x E R
Vink: kvadrér og brug relationerne
sin(x)^2 + cos(x)^2 = 1 (*)
2*sin(x)*cos(x) = sin(2x) (**)
//Singularity
Svar #2
11. april 2005 af frodo (Slettet)
tja, det eller del med cos x, idetdet indses, at ligningen ikke passer for cosx=0, hvorfor dette træk er lovligt, hvorefter tanx=sinx/cosx
Skriv et svar til: 0 = sin x + cos x
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
