Fysik

Kraft og arbejde

23. oktober 2010 af Vinstrup (Slettet) - Niveau: 10. klasse

 Hej alle, 

Jeg sidder og skal forberede til en prøve. Mit problem er bare at jeg ikke forstår at finde resultatet...

Jeg står med følgende spørgsmål:

En parkeret bil vejre 800 kg, hvor stor kraft påvirker den en vej med?

En parkeret bil påvirker en vej med 400 N, hvad vejer bilen?

En bil løftes 3m, hvor stort arbejde udføres der på bilen

En kran leverede en kraft på 8000 J, hvor højt løftede den eb bil på 1,2 t?

Jeg har altid gået at troet at man skulle have 2 SI enheder for at kunne finde svaret... Hvordan løser jeg dem?


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. oktober 2010 af mathon

tynggdekraften

                                  →      →
                                  T = m·g

hvoraf                        T = m·(9,82 m/s2)


Svar #2
23. oktober 2010 af Vinstrup (Slettet)

 Kan du ikke vise et stykke??? 

Jeg forstår heller ikke fx. nummer 2 - hvordan bliver N lavet om til KG(Masse)


Svar #3
23. oktober 2010 af Vinstrup (Slettet)

 I øvrigt hvordan skal jeg vide hvad "m" er?


Svar #4
23. oktober 2010 af Vinstrup (Slettet)

 Hallo!


Brugbart svar (1)

Svar #5
23. oktober 2010 af BrainChild (Slettet)

m er massen


Brugbart svar (1)

Svar #6
23. oktober 2010 af mathon

enheder

                           kg·m/s2 = N


Brugbart svar (1)

Svar #7
23. oktober 2010 af mathon

                          T = m·(9,82 m/s2)

                          T = (800 kg)·(9,82 m/s2) = (800·9,82)·(kg·m/s2) = 7856 N = 7,856 kN


Svar #8
23. oktober 2010 af Vinstrup (Slettet)

 Tak for din hjælp :)

Jeg har bådet fundet svaret på stykke 1 og 2.

Jeg mangler dog de 2 sidste... Jeg beklager at jeg har pænt meget svært ved at forstå det, men vores naturfagslærer har kun givet os 1 lektion til det :(


Brugbart svar (1)

Svar #9
23. oktober 2010 af mathon

              A  =  arbejde               er lig med                energiændring

                       → →
                       F · h                             =                                 ΔE                          

              A =   F · h                             =                               m·g·h                     når Fog h er ensrettede

                      

                      


Svar #10
23. oktober 2010 af Vinstrup (Slettet)

 Tak for alt hjælpen :)


Skriv et svar til: Kraft og arbejde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.