Matematik

antal liter en cylinderform indeholder

23. oktober 2010 af BrainChild (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej jeg har et opgave hvor jeg skal skrive hvor mange liter en cylinder indeholder

cylinderets oplysninger : 2m er diameteren og 10m er højden

Jeg ved at man finder cylinderets rumfang ved at sige : 3,14*2*10 = 62,8m

men så  kan jeg ikk gå videre, nu skal jeg vide hvor mange liter den indeholder


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. oktober 2010 af mathon

                         V = (π/4)·h·d2 = (π/4)·(100 dm)·(20 dm)2

hvor
        h = højde
        d = diameter

        1 dm3 = 1 L


Svar #2
23. oktober 2010 af BrainChild (Slettet)

er det ikk V = pi*r2*h?


Svar #3
23. oktober 2010 af BrainChild (Slettet)

Altså jeg ved at dens rumfang er 31,4

så forstår jeg ikk resten ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. oktober 2010 af mathon

                r2 = (d/2)2 = (1/4)d2

..............

               V = (π/4)·h·d2 = (π/4)·(100 dm)·(20 dm)2 = (104·π) dm3 ≈ 31416 dm3 = 31416 L


Svar #5
23. oktober 2010 af BrainChild (Slettet)

Tusind tak

ej vil du ikk nok være venlig og forklar det med tekst, dt lidt svært at forstå al de bogstaver og tal

ka du godt fortælle mig hvorn man regner det ud skridt for skridt, vil virkelig godt forstå dt.. tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. oktober 2010 af mathon

alle længdemål omskrives fra
                                                            meter   →    decimeter
                        højde                            10 m             100 dm
                        diameter                        2 m                 20 dm

                                                            

indsat i formlen

                                                                                            dm3 = L
                                     V = (π/4)·h·d2 = (π/4)·100·202 = 10000·π


Svar #7
23. oktober 2010 af BrainChild (Slettet)

altså kan man godt sige : 3,14*10*100 eller på din måde : 3,14/4*100*202= 31.400 ?


Svar #8
23. oktober 2010 af BrainChild (Slettet)

men hvad står 31.400 i , altså m eller hvad


Brugbart svar (0)

Svar #9
23. oktober 2010 af mathon

genlæs #6


Svar #10
23. oktober 2010 af BrainChild (Slettet)

når står dt i dm3 ?altså  31.400 dm3?


Svar #11
23. oktober 2010 af BrainChild (Slettet)

ej jeg forstår ik  : (


Svar #12
23. oktober 2010 af BrainChild (Slettet)

ka vi ikk gå skridt for skridt


Svar #13
23. oktober 2010 af BrainChild (Slettet)

er svaret så ikke 31.400L?


Brugbart svar (0)

Svar #14
23. oktober 2010 af mathon

her bør det tilføjes,
at
#0 - i intern post -  har tilkendegivet forståelse af opgaven efter brug af lommeregneres π-værdi frem for 3,14
 


Svar #15
23. oktober 2010 af BrainChild (Slettet)

Jah dt forstår jeg


Skriv et svar til: antal liter en cylinderform indeholder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.