Matematik

Hej

23. oktober 2010 af Nennaz (Slettet)

lydniveauet L fra en højttaler med fast styrke aftager med afstanden r fra en højtaleren.

L=K-20 *log(r)

i afstanden 4 meter måles lydniveauet 52,9 dB(decibel). bestem k, og indsæt derefter værdien på k´s plads.

bestem r, så lydniveauet er 51 dB

i afstanden r1er lydniveauet L1, og i afstanden 2r1 er lydniveauet L2. Beregn L1-L2


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. oktober 2010 af mathon

                           isoler K


Svar #2
23. oktober 2010 af Nennaz (Slettet)

det har jeg gjort men det bliver - k = -52,9 -20- log(4)

= -64,9412

hvordan isolere jeg r ?


Svar #3
23. oktober 2010 af Nennaz (Slettet)

er det rigtigt det jeg har lavet???


Brugbart svar (1)

Svar #4
23. oktober 2010 af Krabasken (Slettet)

K = 52,9 + 20*log(4) = 64,94 dB [altså plus]
-------------------
L = K - 20 log r

20 log r = K - L

log r = (64,9412 - 51) / 20

r = 10^((64,9412 - 51) / 20)

r = 4,978 m


Svar #5
23. oktober 2010 af Nennaz (Slettet)

tak :-) men hvad med det sidste spørgsmål hvordan beregner jeg L1-L2 ?


Brugbart svar (1)

Svar #6
23. oktober 2010 af Krabasken (Slettet)

Undskyld - den havde jeg ikke set ;-)

L1 = K - 20 log r1

L2 = K - 20 log 2r1

L1 - L2 = K - K- 20 log r1 + 20 log 2r1 = 20 (log 2r1 - log r1)

= 20 * log (2r1/ r1) = 20 * log2 ≈ 6,0206


Svar #7
23. oktober 2010 af Nennaz (Slettet)

 ahaa tak :) 


Skriv et svar til: Hej

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.