Matematik

Er helt blank ?

23. oktober 2010 af Ukendtkurder (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Af en tipsgevinst på 18500 kr. skal skattevæsenet have 15%.

Hvor meget får tipperen udbetalt ?

For en del af pengene køber han en cykel til 2850 kr,

Resten sættes i banken til 9% p.a ( pro anno = pr. år )

Hvor meget kan tipperen ialt hæve i banken efter et år ?

Jeg helt blank i opgaven, jeg tror vi har haft om det i skolen, men har slet ikke forstand på sådan noget .. 

Har brug for en udregning, der må gerne være tekst så forstår jeg bedre :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. oktober 2010 af BrainChild (Slettet)

altså den første tar du bar 15% af 18500kr. og dt viser hvor meget han betaler


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. oktober 2010 af KimT.T. (Slettet)

1) Tag 15 % af 18500 kr. og minus startkapital med hvad du får. Altså:

18500 kr - (18500 kr * 15 % / 100) = 15725 kr

2) 15725 kr - 2850 kr = 12875 kr.

3) Tag 9 % af kapitalen og plus den ovenover. Altså:

12875 kr. + (12875 * 9 % / 100) =  14033,75 kr.


Skriv et svar til: Er helt blank ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.