Fysik

Radioaktiv kerne

23. oktober 2010 af kidmartion (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Har problemer med følgende opgave:   
189 F henfalder ved beta plus henfald
med en halveringstid på 109,7 min. Forestil dig, at der er fremstillet 50*10^-12 18
9F.


1.Hvor mange gram 189F er der tilbage efter 1 h?
2. Hvor lang tid går der, til mængden af 189F-kerner er reduceret til 1*10¨-12?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. oktober 2010 af mathon

                    m = mo·(1/2)t/109,7                    når tiden t er målt i minutter


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. oktober 2010 af mathon

eller

                      N = No·(1/2)t/109,7

                      (1/2)t/109,7 = (N / No)

                      (t/109,7) · ln(1/2) = ln(N / No)
 
 

                      t = ln(N / No) · (109,7 / ln(1/2))


Skriv et svar til: Radioaktiv kerne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.