Matematik

Procent / gennemsnit opgave

23. oktober 2010 af vandfald (Slettet) - Niveau: C-niveau

I 1960 var befolkningen i Kenya 8,157 mio. I år 2000 var befolkningstallet 29,986 mio.

a) hvor mange % er befolkningstallet i gennemsnit vokset med om året i perioden 1960 til 2000 ?

I en prognose regner man med, at befolkningstallet i Kenya vil vokse med 2,5 % om året i perioden 2000-2010.

B) Hvor stort bliver befolkningstallet i Kenya i 2010, hvis denne prognose er korrekt ?

- Jeg håber der sidder en eller flere der kan hjælpe mig med denne opgave.


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

a) Beregn ændringen i befolkningstal og beregn så ændringen i forhold til det oprindelige tal.

b) Brug formlen for procentvis fremskrivning (renteformlen) til beregning af tallet i 2010.


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. oktober 2010 af KimT.T. (Slettet)

Skal man ikke også bruge renteformlen i a) ? Vi snakker om hvor mange procent befolkningstallet vokser med pr. år. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. oktober 2010 af BrainChild (Slettet)

a) er det ik stiget med 367%


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. oktober 2010 af BrainChild (Slettet)

nop jeg tager fejl.


Brugbart svar (1)

Svar #5
23. oktober 2010 af KimT.T. (Slettet)

Altså er det:

Kn = K * (1+r)^n

29986 = 8157 * (1+r)^40

29986/8157 = (1+r)^40

3,67 = (1+r)^40

log(3,67) = 40*log(1+r)

10^(0,56/40) - 1 = r 

r = 0,03 

dvs. 3% 


Brugbart svar (1)

Svar #6
23. oktober 2010 af KimT.T. (Slettet)

B)

Kn = 29,986 * (1+ 0,025)^10

Kn = 38384,62

dvs. 38384,62 mio.


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. oktober 2010 af KimT.T. (Slettet)

#3

Du skal ikke udregne den totale procentvise stigning, men den procentvise stigning pr. år. Se min udregning i #5


Brugbart svar (0)

Svar #8
23. oktober 2010 af BrainChild (Slettet)

Ja det rigtigt


Brugbart svar (0)

Svar #9
23. oktober 2010 af BrainChild (Slettet)

hva hvis jeg skal udregne den totale procentvise stigning


Brugbart svar (0)

Svar #10
23. oktober 2010 af KimT.T. (Slettet)

Forskel * 100% / oprindelige

(29986 - 8,157)*100%/8157 = 267,61 %


Brugbart svar (0)

Svar #11
23. oktober 2010 af BrainChild (Slettet)

jaah oki tak :)


Svar #12
23. oktober 2010 af vandfald (Slettet)

* KimT.T.

Mange tak. Jeg havde faktisk siddet med det og prøve på at løse den. Det skulle gerne være rigtigt , for jeg fik også opgave A til at give 3 % :)


Skriv et svar til: Procent / gennemsnit opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.