Kemi

HJÆLP !!

24. oktober 2010 af pernille19901 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har virkeligt svært ved at løse disse 2 opgaver og er allerede 10 dage bagud med afleveringen, håber nogen af jer kan hjælpe mig!

Jeg har et skema hvor jeg skal udfylde følgende værdier:

 Formel koncentration
Aktuel koncentration af positiv ion
Aktuel koncentration af negativ ion
Den molare masse (g/mol) (den eneste jeg har en ide om hvordan jeg skal beregne)
Opløst stof angivet i g/L

det drejer sig om føgende stoffer opløst i vand:

KBr hvor jeg har fået angivet den formelle koncentration til 0,1 M
Na2SO4  hvor den aktuelle koncentration af den positive ion der 0,2 M
Al2(SO4)3 hvor den aktuelle koncentration af den negative ion er 0,06 M
CaCl2 hvor det opløste stof er 6,9 g/L


 

Denne opgave aner jeg heller ikke hvad jeg skal gøre med..


Salpetersyre og natriumhydroxid reagerer efter følgende reaktionsskema:

HNO3 + NaOH ---> NaNO3 + H2O

25,00 mL salpetersyre titreres til ækvivalenspunktet med 18,9 mL NaOH-opløsning, som har koncentrationen c(NaOH) = 0,248 M.
Beregn koncentrationen af salpetersyren.
 

er helt blank :( håber i kan hjælåe På forhånd tusind tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. oktober 2010 af kieslich (Slettet)

Al2(SO4)3    

formel [ ]     0.06M

[+]        2*0.06M      der er to af dem for hvert molekyle

[-]         3*0.06M    der er tre af dem.....

M         2*27+3*(32+4*16) =        g/mol

masse per liter  = 0.06*M


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. oktober 2010 af kieslich (Slettet)

molforholdet er 1:1 så der skal gælde   C(HNO3)*V(HNO3) = C(NaOH)*V(NaOH)


Skriv et svar til: HJÆLP !!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.