Matematik

Røringspunkterne (tangenter)

24. oktober 2010 af Hansen223 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Jeg har fået til opgave at finde alle tangenter til: f(x) = x^2 - 3x + 5 med hældningen a = 1

Indtil videre har jeg fundet f ' (x) = 2x - 3

Men herefter er jeg gået lidt i stå. 


Brugbart svar (2)

Svar #1
24. oktober 2010 af kieslich (Slettet)

hældningen til tangenten er jo lig med f '(x)  så løs ligningen f '(x0) = 1, så finder du x0.   brug derefter tangentligningen:

y = f(x0) + f '(x0)*(x - x0)


Brugbart svar (2)

Svar #2
24. oktober 2010 af NNM12 (Slettet)

Det er lidt underligt at skrive alle i denne her opgave, for funktionen har kun denne hældning i et punkt.

Men du kan hurtigt finde dette punkt

du ved at f '(x) = a dvs. 2x - 3 = 1, hvilket vil sige at funktionen antager denne hældning i x = 2

Dernæst kan du sætte ind i tangentligningen


Svar #3
24. oktober 2010 af Hansen223 (Slettet)

 Der står forresten i opgaven, at jeg skal finde røringspunkterne alle tangenter. 

Vil det sige punktet hvor tangenten rør parablen ?

Jeg er heller ikke helt med på tangenligningen. Hvad er x0 og hvad er x ?


Brugbart svar (2)

Svar #4
24. oktober 2010 af kieslich (Slettet)

#3

 Vil det sige punktet hvor tangenten rør parablen ?  ja, og røringspunktets x-koordinat x0 finder du ved at løse f '(x0) = 0.

røringspunktets y-koordinat y0 = f(x0).

Jeg er heller ikke helt med på tangenligningen. Hvad er x0 og hvad er x ?  du skal jo finde en linje, og den har to ubekendte x og y, så de skal bare blive stående,   når du reducerer tangentligningen får du jo   y = a*x + b


Skriv et svar til: Røringspunkterne (tangenter)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.