Kemi

Om reaktionsbrøk

24. oktober 2010 af sarah0 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg sidder med denne opgave, som jeg ikke kan løse.

Ag+ (aq) + 2 S2O32- (aq)  ⇔ Ag (S2O3)23- (aq)         

K= 1,0 . 1013 M-2

Beregn  Ag i en opløsning når:

S2O32- = 0,010 M  og  Ag (S2O3)23-  = 1,0 . 10 -5 M


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. oktober 2010 af mathon

                        [Ag(S2O3)23- ] / ([Ag+] · [S2O32- ]2 ) = 1,0 • 1013 M-2

                        ([Ag+] · [S2O32- ]2 ) / [Ag (S2O3)23- ]  = 1,0·10-13 M2

                         [Ag+] · (0,010 M)2 / (1,0·10-5 M) = 1,0·10-13 M2

                         [Ag+] = (1,0·10-18 M3) / (10-4 M2) = 1,0·10-14 M


Svar #2
24. oktober 2010 af sarah0 (Slettet)

mange tak


Skriv et svar til: Om reaktionsbrøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.