Matematik

HJÆLP

25. oktober 2010 af louisetb (Slettet)

Jeg har to opgaver, som jeg godt kunne bruge noget hjælp til ):

1) En parabel er bestemt ved ligningen: y = x2 – x – 2

a) Bestem toppunktet for parablen, og skitsér parablen.
 

2) Om en variabel N oplyses, at den er omvendt proportional med kvadratet på en variabel d.
Bestem N udtrykt ved d.  
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. oktober 2010 af mathon

1)

                 y = x2 – x – 2 = (x-(1/2))2 - (9/4)

2)
                 N·d2 = k(onstant)


Skriv et svar til: HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.