Matematik

hjælp! andengradsligning + linearisering

25. oktober 2010 af science1 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

jeg har to opgaver med tilhørende facit, men alligevel kan jeg bare ikke få dem til at give det rigtige, er der nogen der kan fortælle mig hvordan man gør, step by step :( de er vedhæftede

Vedhæftet fil: opgave.jpg

Brugbart svar (1)

Svar #1
25. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

Opg 2. a)

Benyt at z2 +4z + 8 = (z+2)2 + 22 = 0 så (z+2)2 = -4 = 4·e og dermed

z + 2 = 2·ei(π/2+pπ) , p = 0,1

Opg 4.

Lineariseringen er

P(x) = h(x0) + h'(x0)·(x-x0) , med x0 = 2 og h(x) = x3 + 2x2 +3x -3 .

h'(x) = 3x2 + 4x + 3 ,

h(2) = 8 + 8 + 6 -3 = 19

h'(2) = 12 + 8 + 3 = 23


Svar #2
25. oktober 2010 af science1 (Slettet)

kan du forklare a i lidt mindre trin? jeg er ikke helt med og især ikke hvor ipii kommer ind i billedet, har set denne beregningsmetode før, men ikke fået den forklaret :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det kommer af den grundlæggende identitet   e = -1 .

Vi har

e = cos(π) + i·sin(π) = -1 + i·0 = -1


Svar #4
25. oktober 2010 af science1 (Slettet)

okay, mange tak :)


Svar #5
25. oktober 2010 af science1 (Slettet)

Nej vent lidt, der er stadig noget der ikke helt giver mening. Jeg har jo lagt en opgave ind med facit, men det stemmer ikke overens med facit så der må være et eller andet galt


Skriv et svar til: hjælp! andengradsligning + linearisering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.