Matematik

Mat A/B opgave - sidder fast! :

25. oktober 2010 af Ottery (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej jeg har et problem med en opgave fra min MAT AB2 bog, opgave nummer 3106 hvis nogen har bogen :)

Opgaven lyder som følgende:

Grafen for den differentiable funktion f har i punktet (2,3) en tangent med hældningskoefficienten -2, og funktionen g er bestemt er bestemt ved g(x)=(f(x)+1)1/2  

Ps. det er kvadratroden af f(x)+1 der menes til sidst :)

Jeg håber virkelig nogen kan hjælpe mig siden jeg slet ikke kan komme videre!

På forhånd mange mange tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. oktober 2010 af mette48 (Slettet)

Hvad er spørgsmålet?


Svar #2
25. oktober 2010 af Ottery (Slettet)

 meh sorry, var lige forvirret :) spørgsmålet er:

Grafen for den differentiable funktion f har i punktet (2,3) en tangent med hældningskoefficienten -2, og funktionen g er bestemt er bestemt ved g(x)=(f(x)+1)1/2

Angiv en ligning for tangenten til grafen for g i punktet (2,g(2))


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. oktober 2010 af mette48 (Slettet)

g(x)=(f(x)+1)1/2

g'(x)=1/[(f(x)+1)1/2]*f'(x)

t(x)=g'(2)x+b


Svar #4
25. oktober 2010 af Ottery (Slettet)

 fatter ikke helt hvad du mener med t(x) er med de første 2 linier, men ikke den sidste, altså t er tangenen? men hvordan får du den til g'(2)x+b?


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#4

Tangenten til grafen for funktionen g(x) i punktet (x0 , g(x0)) har ligningen

y = g'(x0)·(x -x0) + g(x0) .

Her kendes x0 = 2, og det vides, at g(x) = (1+f(x))1/2 og at f(2) = 3 og f'(2) = -2 .

Brug udtrykkene i #3 til at beregne g(2) og g'(2) .


Skriv et svar til: Mat A/B opgave - sidder fast! :

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.