Studievalg og videregående studie

endnu en psykologi-krise

26. oktober 2010 af rosita22 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej alle kloge hoveder :)

Jeg er i gang med mit 2. sabbatår, og er mildest talt på bar bund mht. videreuddannelse. Jeg brænder mest for at læse psykologi, men har næsten opgivet drømmen, på baggrund af et noget middelmådigt STX snit (7,5), som slet ikke kan matche de skyhøje snit der kræves i dag. Jeg har naturligvis overvejet kvote 2, men ønsker bare  virkelig at være realistisk i forhold til muligheden for at komme ind. Af relevante ting har jeg: været på højskole, arbejdet i hjemmeplejen i godt et år, arbejdet i en børnehave, været au pair og butiksassistent i England i godt fire måneder, og netop nu er jeg i gang med at læse matematik op til b-niveau. Alt sammen meget fint, men er det nu også nok, når man tænker på mit "ringe" snit?

Jeg er sgu ked af situationen da jeg tror, at dette studie er lige det jeg søger, og jeg synes det ville være ret trist at droppe drømmen. Men samtidig ønsker jeg jo også, at være hardcore realist, og undersøge mine andre muligheder, såfremt dette skulle vise sig at være helt umuligt. Jeg er mest ude efter gode råd, og jeres eventuelle erfaringer med psykologi og kravene ikke mindst. Hvordan foregår optagelsen af kvote2 på SDU? Er noget med en test, eller gælder den kun for medicin? Muligheder for at studere i udlandet, vil jeg også meget gerne høre om, og igen hvilke fag det kræver. Er matB fx krav hvis man læser i Sverige, Island eller noget helt tredje (jeg kan ikke finde de specifikke adgangskrav nogen steder..)

Det var mange spørgsmål, jeg håber det går...


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. oktober 2010 af 150972 (Slettet)

Hej med dig,

Du bør bruge lidt tid på at undersøge psykologistudiet ved SDU. Søger du ind der gennem kvote 2 bliver du indkaldt til en optagelsesprøve som er magen til den de bruger på medicin og biomekanik. Prøven består af 100 spørgsmål som der er flere svarmuligheder til. Du kan læse mere om prøven på

www.sdu.dk

Hvis du ikke bliver optaget på SDU. er der CBS. Der kan du læse HA pysk. som er et studie hvor man kombinerer erhvervsøkonomi og psykologi. Der er også folkeskolelærer, sygeplejerske eller pædagog hvor man BRUGER psykologien.

Den sidste mulighed er at studere i udlandet. Problemet er at det er rassende dyrt. Det er også en smule besværligt og kræver god forberedelse: hvor skal du bor? hvad med SU? kan man bare åbne en bankkonto? hvad med tandlæge/læge? og kan du leve med kun at se kæresten, mor og far i korte perioder de næste 5-7 år?

Hvis du alligevel søger ind på et engelsk universitet, skal du vide at den engelsk regering øger brugebetalingen (2012) med 100% Grunden til at jeg nævner England er fordi det er det mest nærliggende i og med der tales engelsk, endnu en overvejelse du skal gøre dig, det med sproget.

Held og lykke.

  


Brugbart svar (1)

Svar #2
27. oktober 2010 af SabrinaMNS (Slettet)

Et alternativ kan evt. være at læse til pædagog eller lærer. Hvis du ender med et godt gennemsnit her, er der nemlig mulighed for at læse pædagogisk psykologi på Danmarks Pædagogiske Universitet. Men det kræver lidt arbejde på bachelor-uddannelsen, for her er der nemlig også rift om pladserne. Se evt. det her link:

http://dpu.dk/site.aspx?p=313

Og held og lykke :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. oktober 2010 af Mads1980 (Slettet)

Psykologi kan læses i flere forskellige afarter.

Man skal dog være opmærksom på betegnelsen "psykolog" er en beskyttet titel og ikke alle psykologi-uddannelser giver ret til at bære titlen psykolog. Ligeledes er det ikke alle uddannelser der åbner for muligheden for at opnå autorisation og dermed mulighed for at arbejde psykolog - Herunder blandt andet de psykologiske uddannelse på DPU (og formentlig også CBS).

www.dpu.dk/site.aspx og www.dp.dk/da/Uddannelse/Psykologuddannelse.aspx

Dette blot for at gøre opmærksom på at man lige skal tjekke en ekstra gang hvilke muligheder man egentlig har inden man kaster sig ud i det.    


Brugbart svar (1)

Svar #4
01. november 2010 af lexibexi

at læse til ergoterapeut er også et godt alternativ, hvor man kan komme til at arbejde med de samme problemstillinger og steder som en psykolog


Skriv et svar til: endnu en psykologi-krise

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.