Kemi

Hjælpppp

26. oktober 2010 af doha (Slettet) - Niveau: B-niveau

spørgsmål lyder sådan.

vi betragter reaktionen A+2B----->C+D, begyndelseskonecntreationen af A er 0,200 M og begyndelseskonecntreationen af B er 0,300 M. efter 60 s måles A's koncentreationen til 0,192 M.

a. hvor stor er reaktionshastigheden?

b.hvor stor er B's koncentreation efter 60 s?

c. hvilken værdi får man for reaktionshastigheden, hvis den beregnes ud fra faldet i (B)?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. oktober 2010 af NejTilSvampe

 kan slet ikke huske noget fra reaktionshastigheds afsnittet :p men tror du ikke det er noget i retningen af  

a.

Δc / Δt   dvs.  koncentrationsforskel over et tidsinterval.

så  ( 0,200M - 0,192M )/1min = 0,008 M / min = 8mM/min

det er hvad min intuition fortæller mig.

b.

Hvis 8mM af A er reageret må 2*8mM af B være reageret. Så svaret må være 0,300M - 0,016M = 0,284M

c.

Og hvis vi følger den logik må vi få at reaktionshastigheden for B = ( 0,300M - 0,284M ) / 1min = 16mM/min

som er det dobbelte af A's, hvilket giver en nogenlunde god mening i mit hoved.


Skriv et svar til: Hjælpppp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.