Matematik

Ubestemte integraler

26. oktober 2010 af pige, (Slettet)

Hej!

Er der nogen, der kan forklarer mig trin for trin, hvordan man løser den her?

∫3x^2e^((x^3)+1)

Kan simpelthen ikke finde ud af den! Og tror det ville hjælpe meget at se den blive løst. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. oktober 2010 af peter lind

Brug substitution t = x3+1   dt = 3x2


Brugbart svar (1)

Svar #2
26. oktober 2010 af mathon

                        ∫ 3x2·ex^3+1dx = ∫ ex^3+1·(3x2dx) =


Svar #3
26. oktober 2010 af pige, (Slettet)

 Men hvordan præcis kommer I frem til det? Jeg skal jo have udregninger med. 

Kan godt se nogenlunde hvorfor, I er kommet frem til dette. 

Tager I så den indre funktion som x^3+1?

Jeg skal bare have flere udregninger end det, I skriver for at forstå det!  


Brugbart svar (1)

Svar #4
26. oktober 2010 af mathon

                                 x3 + 1 = u   
og dermed
                                 3x2·dx = du

                                                                                    substitution              tilbagesubstitution
                                 ∫ 3x2·ex^3+1dx = ∫ ex^3+1·(3x2dx) = ∫ eudu = eu + k = ex^3+1 + k


Svar #5
26. oktober 2010 af pige, (Slettet)

Ahhh okay! Så efter dette sættes t (eller du kalder det u) ind på x's plads og så integreres der! Jeg forstår. Mange tak!


Skriv et svar til: Ubestemte integraler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.