Matematik

Andengradspolynomium

27. oktober 2010 af himstergims - Niveau: B-niveau

 Om et andengradspolynomium f oplyses, at diskriminanten d = -116.

Hvad kan du sige om forskriften og grafen for polynomiet alene ud fra denne oplysning?


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. oktober 2010 af PeterValberg

Hvis diskriminanten (b2 - 4ac) er lig med -116 (negativ),  så kan du i hvert tilfælde konkludere, at grafen for funktionen ikke har nogle rødder (skæringspunkter med x-aksen)
 

Så grafen har altså enten:

toppunkt over x-aksen og vender "benene" opad

eller:

toppunkt under x-aksen og vender "benene" nedad

ret meget andet er der vel ikke at sige med så sparsom en oplysning :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. oktober 2010 af jossiee (Slettet)

 Da d>0 er der ingen nulpunkter, dvs. røringspunkter med x-aksen. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. oktober 2010 af PeterValberg

#2 du mener vist d<0

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. oktober 2010 af jossiee (Slettet)

 Ja selvfølgelig. Min fejl. 


Svar #5
27. oktober 2010 af himstergims

Vi ved at et andengradspolynomium = f(x) = ax + bx + c

Kan vi ikke fortælle noget om a,b og c?


Svar #6
27. oktober 2010 af himstergims

 Hvad så hvis d = 116 (altså et positivt tal)

Vi ved at der er to løsninger, når d er positivt. 

x = -b + eller + kvatratroden af d / 2*a

ved vi andet? :D


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. oktober 2010 af Euroman28

Du ved d = b^2 - 4*a*c

hvis d < 0, så har ligningen ingen rødder i det reelle talplan.

Jeg vil mene du vil stå i en situation hvor a og c enten er negativ, eller a og c er positive. Idet hvis du stod i situation hvor a eller c er negativ, så giver det en positiv diskriminant. 

- - -

Der er Matematik i alt.


Skriv et svar til: Andengradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.