Kemi

strukturfomler

27. oktober 2010 af kritiko (Slettet)

opskriv strukturformler for følgende stoffer:

Chlorethen

 propansyre

 Decansulfonsyre

pentanal

er vitkelig lost i dem?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. oktober 2010 af khemisto (Slettet)

Propansyre; du ved der er 3 carbon atomer (propan=3 c atomer), og du ved at en syre er et C dobbeltbundet til O og enkeltbinding til OH!.

CH3-CH2-CH2-C(=O)OH

Pentanal; du ved at der er 5 carbon atomer (pentan=5 c atomer), og du ved at endelsen -al er når et c atom i enden er dobeltbundet til et O atom.

CH3-CH2-CH2-CH2-CH(=O)

prøv på samme måde at lave de sidste to. slå evt. op i din kemi bog


Skriv et svar til: strukturfomler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.