Matematik

Hvordan regner man disse stykker ud?

27. oktober 2010 af salmanta (Slettet) - Niveau: B-niveau

Bestem en ligning for tangenten i det givne punkt P:

c.   f(x)=2x^3-3x    P (1,f(1))

d. f(x)=2e^x-3x     P(0,f(0))

e. f(x)=2 kvadrat af x     P(4,f(4))

Jeg føler mig lost, da jeg ikke kan finde ud af disse 3. Jeg fik lavet 2 men de var også nemmere.

Er der nogen der kan hjælpe? :-)

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. oktober 2010 af schonebergnielsen (Slettet)

først beregner du f(1)            f(1)=2*1^3-3*1=-1        dvs      P(1,-1)

samme metode i (d)             f(0)=2*e^0-3*0=1         dvs      P(0,1)

og i (e)                                     f(4)=2^4=16                   dvs     P(4,16)


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. oktober 2010 af mette48 (Slettet)

e. f(x)=2 kvadrat af x    mener du  f(x)=2√x  ?      f(4)=2√4 =4

                                     eller mener du f(x)=2x2     f(4)=2*42=32


Svar #3
27. oktober 2010 af salmanta (Slettet)

Jeg mener:

f(x)=2√x :-), kunne ikke finde kvadratrod-tegnet. Nogen der kan løse en af stykkerne?


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. oktober 2010 af mette48 (Slettet)

løsningen stør i #2


Svar #5
27. oktober 2010 af salmanta (Slettet)

Det er mærkeligt, da jeg har udregnet to differential stykker, og der er udregningerne y=4x-1 og andet resultat y=10x-8

men stykkerne står ikke her.


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. oktober 2010 af Tyrael (Slettet)

c) f(x)=2x3-3x                P(1,f(1))

Løsning:

Andenkoordinatets røringspunkt f(1) = 2·13-3·1 = -1

Differentialkvotienten er 6x2-3

Tangentens hældning er 6·12-3 = 3

Nu har vi, at y = 3x+b, hvor vi mangler at bestemme b, dvs.

- 1 = 3·1+b

-4 = b

hvorved tangentens ligning i punktet P er y = 3x-4

Løs selv resten ved at gå frem på samme måde.

d) y = -1x+2

e) y = 5x+2


Svar #7
27. oktober 2010 af salmanta (Slettet)

Tusind tak, nu har jeg virkelig forstået det :D !!


Skriv et svar til: Hvordan regner man disse stykker ud?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.