Matematik

rettelse af ulighed, se resultat og udregninger

27. oktober 2010 af natasjah (Slettet)

hej

er denne ulighed udregnet korret , er lidt i tvivl om at -3x-6/2 er udregnet korrekt? har regnet det ud på lommeregner

¦2x+4¦< -3x-2
= 2x+4 < - 3x -2
= 2x < -3x- 6
=2x/2 < -3x-6/2
= x > - 4,5
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

Vi har:

|2x+4| < -3x-2 ⇒

(2x+4 < -3x-2 ∧ 2x+4≥0) ∨ (-2x-4 < -3x-2 ∧ 2x+4 < 0) ⇒

(5x < -6 ∧ 2x ≥ -4) ∨ (x < 2 ∧ 2x < -4) ⇒

(-2 ≤ x < -6/5) ∨ (x < -2) ⇒ x < -6/5


Svar #2
27. oktober 2010 af natasjah (Slettet)

skal < ikke vendes hvis resultatet giver minus


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej, ulighedstegn skal kun vendes, hvis man ganger med et negativt tal på hver side.


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. oktober 2010 af AMelev

Ulighedstegnet skal KUN vendes, hvis du dividerer eller ganger med et negativt tal - resultatets fortegn er ligegyldigt i den forbindelse.

I den første ulighed divideres med 5 (positivt, så ulighedtegnet bevares) og du får x < -6/5.
I den næste divideres med 2 (positivt, så ulighedstegnet bevares), og du får x ≥ -2


Svar #5
28. oktober 2010 af natasjah (Slettet)

mange tak for svaret


Skriv et svar til: rettelse af ulighed, se resultat og udregninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.