Matematik

Eks. kæderegel

28. oktober 2010 af mat666rasmus (Slettet)

Funktionen f(u,v) er C1 og har de partielle afledte

∂f / ∂u (u,v) = 2*u*v       ,       ∂f / ∂u (u,v) = u2

Sæt g(t) = f(2t,t2). Hvad er g ' (t) ?

Nogen der vil hjælpe med denne ? (:


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. oktober 2010 af chr42 (Slettet)

Kædereglen siger at

dg/dt=(∂f / ∂u)·(du/dt)+(∂f / ∂v)·(dv/dt)

Du har allerede ∂f / ∂u og ∂f / ∂v, og skal således blot have differentieret u og v med hensyn til t og sætte ind i formlen.


Svar #2
28. oktober 2010 af mat666rasmus (Slettet)

Mmh takker .


Skriv et svar til: Eks. kæderegel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.