Matematik

Bestem koordianter ved hjælp af projektion

28. oktober 2010 af frejl (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hey. Jeg fatter hat af det her spørgsmål

Linjen m har ligningen        m: 3x+4y-12=0

Bestem koordinaterne til de 2 punkter P og Q, hvis afstand til m er 5, og hvis projektion på m har koordinaterne (8,-3)

Jeg kan ikke se hvordan jeg skal finde frem til de to punkter. Jeg har lært at projektere en vektor på en anden vektor, og hvordan man regner linjens ligning ud.

Please hjælp :'(


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

Find en normalvektor n til linien m . Lad C være punktet (8,-3) i hvilket punkterne P og Q skal projiceres på m. Punkterne P og Q har da koordinaterne

OP = OC +5n/|n| og

OQ = OC -5n/|n|


Svar #2
28. oktober 2010 af frejl (Slettet)

Hmm. Normalvektoren (a,b) (ved godt at a ligger over b uden nogen dividerstreg, skriver det bare lige sådan). Normalvektoren til m er så (3,4) ikk?


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, det er korrekt.


Svar #4
28. oktober 2010 af frejl (Slettet)

hmm jeg kan ikke få OQ til at passe, får det til 24,12 :/

kan ikke se at jeg gør noget galt i min udregning


Brugbart svar (1)

Svar #5
28. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#4

Du skal bruge vektoren n/|n| , hvilket jo er simpelt her, da n = (3,4) (Pythagoras) .


Svar #6
28. oktober 2010 af frejl (Slettet)

ahh mange tak :)


Skriv et svar til: Bestem koordianter ved hjælp af projektion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.