Matematik

Tangentplan til niveauflade

28. oktober 2010 af mat666rasmus (Slettet)

Hvilken ligning beskriver tengentplanen til den niveauflade for funktionen

f (x,y,z) = 4 * √(2+xyz)

der går gennem punktet (1,1,2) ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

I punktet (1,1,2) har funktionen f værdien f(1,1,2) = 8 . Niveaufladen har derfor ligningen

4·√(2+xyz) = 8, eller

xyz = 2, eller

z = F(x,y) = 2/(xy) .

Tangentplanen til niveaufladen i dette punkt (1,1,2) har da ligningen

z = F(1,1) + ∂F/∂x(1,1)·(x-1) + ∂F/∂y(1,1)·(y-1)

Beregn derfor F samt de to partielle afledede af F i punktet (1,1) .


Skriv et svar til: Tangentplan til niveauflade

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.