Matematik

Kæderegel

28. oktober 2010 af mat666rasmus (Slettet)

En C1 - funktion f(u,v) opfylder

∂f / ∂u (3,-1) = -2    ,    ∂f / ∂v (3,-1) = 5


Hvad er ∂h / ∂x (1,2,0) hvis h(x,y,z) = f(x+y+z , x-y-z)
 

nogen der vil hjælpe ? (:


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. oktober 2010 af peter lind

∂h/∂x = ∂f/∂u * ∂u/∂x+∂f/∂v*∂v/∂x


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

Så gælder

∂h/∂x = ∂f/∂u·∂u/∂x + ∂f/∂v·∂v/∂x = 1·∂f/∂u + 1·∂f/∂v , taget i det pågældende punkt.


Skriv et svar til: Kæderegel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.