Fysik

luftmodstand

28. oktober 2010 af gadehund (Slettet)

hej,

jeg har en opgave hvor jeg skal beregne luft modstanden for pollenkorn i starten af dens bevægelse.

jeg ved at pollenkornets masse = 3,7 * 10^-12

Vo = 0 m/s

farten for når pollenkrnet falder ned gennem luften = 9 m/s

der er tegnet en (v,t) graf, som er faldende (hyperbel lignende)

... mit problem er at jeg ikke lige ved hvordan jeg skal beregne modstanden... er det accelerationen??

håber nogen kan hjælpe :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. oktober 2010 af peter lind

Du skal finde accelerationen a ved start. De resulterende kraft er tyngdekraft .gnidningskraft = m*a


Svar #2
28. oktober 2010 af gadehund (Slettet)

accelerationen ved start må da være 0.

jeg har tidligere udregnet acceleration for blomstens pollenkorn fra hvile til farten 3,1m/s... men det da pollenkornet blev skudt ud af blomsten... men er det den acceleration jeg skal bruge her?


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. oktober 2010 af kieslich (Slettet)

lav en (t,v) graf  lav en tangent til grafen for t=0   tangentens hældning er lig med pollens acceleration.  


Svar #4
28. oktober 2010 af gadehund (Slettet)

ok, mange tak :)

og lige en sidste ting, F,res = Ft + Fgnid??


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. oktober 2010 af kieslich (Slettet)

hvis du regner med fortegn ja.  F t og Fgnid  er jo modsatrettede


Svar #6
28. oktober 2010 af gadehund (Slettet)

Ok, mange tak : )


Skriv et svar til: luftmodstand

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.