Matematik

blækregning ! Hjælp skal afleveres på tirsdag

29. oktober 2010 af molve (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Håber i kan hjælpe mig med disse spørgsmål:

- Opgave2

Hvis man tager færgen fra Nyborg til korsør er sejlturen ca, 24 km.
 • Hvor mange sømil er det, når 1 sømil = 1852 meter?

Overfarten tog 1 time og 20 minutter med den gamle færge.
  • Hvor hurtigt sejlede færgen målt i km/t?

Storebæltsbroen er ca. 18 km lang.
 •  Hvor hurtigt kommer man over i bil hvis man kører 60 km/t?
 •  Mange rejsende tager alligevel færgen. Hvorfor mon det?

- Opgave 3

På klassens lejrtur deltager 24 elever og 2 lærer.

Leje af en hytte beregnes således:

Grundtakst 135 kr. pr. døgn + 9,50 kr. pr. deltager pr. døgn.

 •  Beregn den samlede pris for hytten når opholdet varer 6 døgn?
 •  Tegn i et koordinatsystem linien y = x * 9,5 * 26 + 135 * x   (hvor x = antal døgn)
 •  Aflæs hyttelejen for 4 døgn - og 12 døgn!

|X  | 1      | 2      | 3      |        |        |        |
|Y  |382  |          |         |        |        |        |

- Opgave 4

Dette flag (dansk flag) måler 60 x 90 cm.
Korsets "arme", er 15 cm brede.

  • Beregn korsets areal
  • Hvor mange % udgør korset af flagets samlede areal?

- Opgave 5

En almindelig dobbeltseng måler f.eks. 1, 40 x 2,00 meter.
En kendt dansk rejsearrangør fik i 1974 lavet en cirkelrund seng med radius 1,6 meter.

  • Beregn arealet af de to senge.
  • Tegn de to senge i målestoksforholdet 1 : 20.

-Opgave 6 

Familien Olsen skal på biltur sydpå. Inden afrejsen veksler de penge i banken:

400 D-Mark til kurs 386
2500 belgiske francs til kurs 18,5 og
3500 franske francs til kurs 113,6

Banken skal i alt have 112 kr. i vekselgebyr.

  • Hvor mange danke kr. skal Olsen i alt betale for sin valuta?

De er Virkelig svære og skal laves til på tirsdag så har ikke mulighed for at få hjælp af en anden ;(

P.s. Husk at skriv mellemregningen så i søde.



  

  


 


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. oktober 2010 af mette48 (Slettet)

Hvis du tror vi vil lave dine hjemmeopgaver for dig, tager du fejl.

Vi vil godt besvare spørgsmål, men du skal formulere dem først.


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. oktober 2010 af pige24 (Slettet)

Jeg starter lige med opgave 5

Den almindelige seng har en form som en firkant

arealet af firkanter er længde gange bredde

nr 2 seng for vi at vide at den har en radius på 1,6m

Arealet af cirkler er r gange r gange 3,14

Det er rimeligt enkelt, nu ved du hvordan man løser den.

God dag


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det er nu kun arealet af rektangler, der findes som længde gange bredde. Heldigvis har den første seng form som et rektangel. Men der findes jo firkanter, som ikke er rektangler.


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. oktober 2010 af pige24 (Slettet)

Kære Andersen, jeg mener altså man beregner rektangler og firkanters areal på samme metode. Det er lang tid siden jeg har haft om areal, men jeg er nogenlunde sikker.


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. oktober 2010 af mette48 (Slettet)

Kære pige24, Det kan da godt være du mener det, men det er ikke rigtigt. En firkant kan have mange former, f.eks kan de fire sider være ret lange og den ene diagonal meget kort, den anden bliver lang.

Der er en firkant, hvor vil du finde længde og brede?


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. oktober 2010 af bolani (Slettet)

# pige24

Et parralelogram og rombe er også firkanter, men arealet regnes ikke blot ud ved at sige Længde * Bredde.


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. oktober 2010 af pige24 (Slettet)

Jeg mener en helt almindelig firkant


Brugbart svar (0)

Svar #8
30. oktober 2010 af mette48 (Slettet)

Mener du dermed et rektangel?

Har du ikke opdaget at der findes mange flere firkanter end rektangler?

De fleste firkanter er ikke retvinklede, selv om vi mennesker ofte forsøger at gøre dem retvinklede.

Brug de rigtige betegnelser på de geometriske figurer.


Brugbart svar (0)

Svar #9
30. oktober 2010 af Marianne271 (Slettet)

Du ved 1 sømil er 1852 meter

Så prøv at lave det om til km

og gang det med 24 så har du svaret.....


Brugbart svar (0)

Svar #10
30. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#7

Denne figur viser en oversigt over mange forskellige typer af firkanter. Ofte vil vi kun betragte de konvekse firkanter som firkanter. Men selv for disse er det kun for de retvinklede firkanter (rektangler, kvadrater), at man kan beregne arealet som længden ganget med bredden. For en firkant af et mere almindeligt udseende må man bruge en af firkantens diagonaler til at opdele den i to trekanter, hvis arealer så kan beregnes hver for sig, og firkantens samlede areal findes da som summen af de to trekanters arealer.


Brugbart svar (0)

Svar #11
30. oktober 2010 af mette48 (Slettet)

#9 det lyder da ikke rigtigt eller også forstår jeg ikke hvad du mener.

Hvis man tager færgen fra Nyborg til korsør er sejlturen ca, 24 km.
• Hvor mange sømil er det, når 1 sømil = 1852 meter?

24 km = 24000 m= 24000/1852 sømil


Svar #12
30. oktober 2010 af molve (Slettet)

Så det vil sige at 24 kilometer er 12,95 eller 13 sømil?


Brugbart svar (0)

Svar #13
30. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#12

Det er rigtigt.


Svar #14
30. oktober 2010 af molve (Slettet)

Okai mange tak

Jeg er gået videre med næste spørgsmål som lyder sådan:
''Overfarten tog 1 time og 20 minutter med den gamle færge.''
''• Hvor hurtigt sejlede færgen målt i km/t?''

Hvordan finder jeg ud af hvor hurtigt han kørte ?
 


Brugbart svar (0)

Svar #15
31. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#14

Færgen sejler 24 km og det tager 1 time 20 min . Beregn den gennemsnitlige fart for turen.


Svar #16
31. oktober 2010 af molve (Slettet)

Hvordan gør man det? ;P


Svar #17
31. oktober 2010 af molve (Slettet)

siger man så ikke bare 80*100/60?


Svar #18
31. oktober 2010 af molve (Slettet)

og det er 133.33 km/t?


Brugbart svar (0)

Svar #19
31. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

Det kan man jo godt sige, så længe man ved, hvad det er man får ud af det. Men hvis vi fokuserer på opgaven, så skal du beregne gennemsnitsfarten for 24 km, der bliver besejlet i 1 time 20 min som jo er = 80 min = 80/60 time = 4/3 time.


Svar #20
31. oktober 2010 af molve (Slettet)

Jamen det skal jo skrive i km/t? så er det jo 133.33 km/t?


Forrige 1 2 3 4 5 6 7 Næste

Der er 121 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.