Matematik

brøker

30. oktober 2010 af multo26 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har fået nogle brøker jeg skal løse, men jeg ved ikke hvad jeg skal gøre med dem.

Nr. 1159

7x/11x

Nr.1160

2x2/6x

Nr.1164

5x+25/25 = 5x  Er det det rigtige resultat jeg er kommet frem til her eller kan man gøre mere ved 5x?

Nr. 1165

4x + 6/4 = x + 6 Hvad med den her?

Tak:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. oktober 2010 af bolani (Slettet)

er f.eks. 7x/11x et bud på et svar eller selve opgaven ?

Og hvis det er opgaven, skal du da isolere x eller reducere udtrykket?


Svar #2
30. oktober 2010 af multo26 (Slettet)

7x/11x er selve opgaven. Har ikke fået at vide hvad jeg skal gøre med det.

Tænker at det muligvis giver 7/11


Svar #3
30. oktober 2010 af multo26 (Slettet)

De 2 første er opgaverne uden løsning.

De to sidste er opgaver med min egen løsning som jeg ikke ved om er korrekte


Brugbart svar (1)

Svar #4
30. oktober 2010 af bolani (Slettet)

Hvis de blot skal reduceres så bliver:

1) 7x/11x = 7/11 (som du rigtigt skriver)

2) 2x2 / 6x = x / 3

3) står der:

( 25x + 25 ) / 25 = 5x

og skal du isolere x ?

4) skal x også isoleres her?


Brugbart svar (1)

Svar #5
30. oktober 2010 af mette48 (Slettet)

Nr. 1159

7x/11x           x går op i både tæller og nævner, så der kan forkortes med x. At forkorte vil sige at dividere med samme størrelse i tæller og nævner.

7x/11x = 7/11 som du selv skriver i #2

Nr.1160

2x2/6x         x går op i både tæller og nævner, så der kan forkortes med x. 2 går også op i både tæller og nævner, så der kan også forkortes med 2.   ( x2=x*x når det divideres med x bliver resultatet x)

[2x2]/[6x]   =[2x]/6  =  x/3

Jeg har sat parentes [ ] om hele tælleren og om hele nævneren for at man tydeligt kan se, hvor meget der hører med til den.


Skriv et svar til: brøker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.