Matematik

Taylorpolynomium

30. oktober 2010 af mat666rasmus (Slettet)

Funktionen f: R --> R er 3 gange differentiabel og har føgende 3. grads Taylorpolynomium i 0 :

T3f(x) = 1 + 2x - x3

Hvad er f ''' (0)    (<-- f 3 gange mærke)


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. oktober 2010 af Henriksorensen (Slettet)

Det generelle tredjegrads Taylorpolynomium er jo

f3(x)=f(x0)+f'(x0)(x-x0)/1!+f''(x0)(x-x0)2/2!+f'''(x0)(x-x0)3/3!

Laver du en Taylorapproksimation rundt om punktet 0, må der altså gælde, at

f3(x)=f(0)+f'(0)x/1!+f''(0)x2/2!+f'''(0)x3/3!

således, at f'''(0) må være -3!=-3*2*1=-6.


Skriv et svar til: Taylorpolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.