Fysik

varmekapacitet m.m

31. oktober 2010 af Christineklug (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Et aluminiumslod opvarmes fra 21 graderC til 96 graderC. Loddets masse er 0,500kg.

Hvordan beregner jeg loddets varmekapacitet ud fra de oplysninger?

Og hvor meget varme skal tilføres loddet?

- Christine :-)


Brugbart svar (1)

Svar #1
31. oktober 2010 af mathon

        C = m·c = (0,500 kg) · (0,90 kJ/(kg·K)) = 0,45 kJ/K


Svar #2
31. oktober 2010 af Christineklug (Slettet)

Lækkert med svar så hurtigt, men hvor kommer 0,90 fra?


Brugbart svar (1)

Svar #3
31. oktober 2010 af mathon

             cAl = 0,90 kJ/(kg·K)      er aluminiums specifikke varmekapacitet, so du kan finde i en fysikDATAbog


Svar #4
31. oktober 2010 af Christineklug (Slettet)

 okay, super!
Tak for dét :-)))


Svar #5
31. oktober 2010 af Christineklug (Slettet)

 øh, hvor meget varme skal så tilføres loddet?


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. november 2010 af mathon

                               Etilført  =  (0,45 kJ/K) · ((96-21) K)


Skriv et svar til: varmekapacitet m.m

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.