Matematik

hjælp!

31. oktober 2010 af meller22 (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej..

hvordan regner jeg den herud: 180 = 15,7109 * 0,891277^x ???


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

Divider med 15,7109 og tag log på begge sider.


Svar #2
31. oktober 2010 af meller22 (Slettet)

tak :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. oktober 2010 af NejTilSvampe

du vil gerne løse ligningen mht. x

 180 = 15,7109*0,891277^x

del med 15,7109 på begge sider

180/15,7109 = 0,891277^x

benyt en logaritme funktion på begge sider.

log(180/15,7109) = x*log(0,891277)

del med log(0,891277) på begge sider

x = [log(180) - log(15,7109)] / log(0,891277) = ??


Skriv et svar til: hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.