Kemi

Kemi B hjællppppppppppp

01. november 2010 af doha (Slettet) - Niveau: B-niveau

se på ligevægten                                                Kc=138M^-1 ved 25*C

Fe^3+ + SCN -------> <---------  FeSCN^2+

en opløsning af Fe^3+, SCN og FeSCN^2+ ioner og kompleks har følgende sammensætning.

|Fe^3+|=0,020M |SCN|=0,120 M |FeSCN|=0,400 M

temperaturen er 25*C er systemet i ligevægt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2010 af mathon

ligevægtsbrøken
                                      Y = [FeSCN2+ ] / ([Fe3+]·[SCN- ]) = (0,400 M) / ((0,020 M)·(0,120 M)) = 166,7 M-1

        Y ≠ Kc
               
hvorfor ligevægten er i færd med at forskyde sig mod venstre mod stabil ligevægt


Skriv et svar til: Kemi B hjællppppppppppp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.