Matematik

Integralregning

01. november 2010 af Uncooked176 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har brug for hjælp til at bestemme ∫(1/x+4x)dx hvor x er større end 0.

Nogen der kan hjælpe ?


Svar #1
01. november 2010 af Uncooked176 (Slettet)

Den skal løses uden brug af CAS.


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. november 2010 af mathon

           x≠0

           ∫(1/x+4x)dx = ∫ (1/x)dx  +  ∫ 4xdx           


Svar #3
01. november 2010 af Uncooked176 (Slettet)

Kan du forklare fremgangsmåden ? Forstår det ikke helt


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. november 2010 af mathon

hvordan beregner du
                                                ln '(x)  ?


Svar #5
01. november 2010 af Uncooked176 (Slettet)

ved brug af ex, da det er den omvendte funktion. ?



Brugbart svar (0)

Svar #6
01. november 2010 af mathon

                   ln '(x) = 1/x   x>0
hvoraf                                                                            
                   ∫ (1/x) dx = ∫ ln '(x) dx = ln(x)

hvorfor
                   ∫ (1/x) dx + ∫ 4x dx  = ln(x) + 2x2 + k

 
 


Skriv et svar til: Integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.