Matematik

andengradsfunktion

01. november 2010 af Michaelab (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hvordan laver man en forskrift for en andengradsfunktion, hvis graf vi får afvide, går igennem følgende punkter: (-10,0), (12,0) og (0,-60) Er helt lost... 


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2010 af peter lind

En andengrads polynomium har formen y=ax2+b*x+c. Generelt kan du blot sætte de pågældende data ind. For den første gælder således a(-10)2+b*(-10)+c=0. Det giver tre ligninger med 3 ubekendte, som man kan løse. I det aktuelle tilfælde kan du slippe lidt nemmere over det ved at konstatere at de første 2 punkter angiver rødderne i polynomiet. Hvis rødderne er r1 og r2 er polynomiet y=a(x-r1)(x-r2)


Svar #2
01. november 2010 af Michaelab (Slettet)

 hvordan konstaterer jeg at det lige er de to første punkter der er rødderne?


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. november 2010 af peter lind

Ved at y-koordinaterne er 0


Svar #4
01. november 2010 af Michaelab (Slettet)

 ok mange tak!


Skriv et svar til: andengradsfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.