Matematik

Hjælp!!

01. november 2010 af patrickkrell (Slettet) - Niveau: A-niveau

U dregn Δy ud fra punktet 3 for f (x) = x2 − 2x.
Man kan vise sætningen:
Funktionen f er kontinuert i x0, netop når Δy→0 for h→0.
Vis, ved hjælp af sætningen, at f er kontinuert i 3.
Udregn derefter Δy med udgangspunkt i x0, og vis, at f er kontinuert
i x0.
 

kan ikke finde ud af hvordan jeg skal starte?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2010 af kieslich (Slettet)

Δy = f(x+h) -f(x) = (x+h)2 - 2*(x+h)  - ( x2 -2x ) = ....   udregn og se hvad der sker når h -> 0.


Svar #2
01. november 2010 af patrickkrell (Slettet)

men hvad betyder det tretal i min tekst? skal jeg sætte det ind som mit x?


Svar #3
01. november 2010 af patrickkrell (Slettet)

altså hvis jeg regner mine parenteser ud: x^2+h^2+2xh-2x-2h-x^2+2x   --> h^2 +2xh-2h 

kan dette passe?


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. november 2010 af kieslich (Slettet)

nemlig.   og hvad bliver det til når h -> 0 (sæt nul ind på h's plads)


Svar #5
01. november 2010 af patrickkrell (Slettet)

0^2+2*3*0-2*0= 0????

kan dette passe?


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. november 2010 af kieslich (Slettet)

ja, og så er f(x) kontinuert.


Skriv et svar til: Hjælp!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.