Matematik

Mat. HL

01. november 2010 af rikkemichellemaibirk (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg har problemer med et par spoergsmaal i mit mat aflevering. den er paa engelsk, saa skriver den saadan.

Find the sum of the n consecutive geometric terms which can be inserted between 1 and 2

x+3 and x-2 are the first two terms of a geometric series, find the values of x for which the series converges.


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Brug definitionen og sumformlen for en geometrisk række:

s = ∑k=0 a·rk = a/(1-r) , |r| < 1


Svar #2
02. november 2010 af rikkemichellemaibirk (Slettet)

say what ??

hvordan kan det lade sig gøre til den første?


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

Måske du skulle formulere hele opgaven.


Svar #4
02. november 2010 af rikkemichellemaibirk (Slettet)

opgaven siger.

Find the sum of the n consecutive geometric terms which can be inserted between 1 and 2


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#4

Men hvordan ser så en geometrisk række ud ifølge din bog?


Svar #6
02. november 2010 af rikkemichellemaibirk (Slettet)

formlen for den er

U(n) = U(1) * r^(n-1)


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Så summen af de n første led er

sn = U(1)·∑k=1n rk-1 = U(1)·(1-rn)/(1-r)


Skriv et svar til: Mat. HL

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.