Kemi

ioner

02. november 2010 af elissa92

 Hvordan opfører en tænkt vandig opløsning af HPO42- ioner sig, når dens Ks er 4,17*10-13M og dens pKs er 12,38?

Ionen kan findes nåde under syre og base

Håber jeg kan få lidt hjælp :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. november 2010 af NejTilSvampe

 hvis dens pks er 12,38 er det en mellemstærk base tror jeg nok.

pks + pkb = 14 <=> pkb = 14 - 12,38 = 1,62

så den vil vel optage en masse H+'er og dermed øge vandets [OH-] => øget pH-værdi.

Men jeg er ingen ekspert =)


Skriv et svar til: ioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.