Matematik

f(x)

02. november 2010 af studerende20 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej med jer.. Jeg forstår ikke helt hvordan jeg skal gribe denne opgave an, håber på lidt hjælp..
På forhånd tak :)

Ved salg af x enheder af en vare er fortjenesten f(x) i kr. givet ved

f(x) = - 5x^2 + 60x -80

a) Hvor mange enheder skal der sælges hvis fortjenesten skal være maksimal?
b) Bestem den maksimale fortjeneste

Har sendt opgaven ind en gang, men forstod ikke helt udregningen.. fik fat på at jeg skulle beregne toppunktet, men skal jeg ikke første anvende diskriminantformlen ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Løs ligingen f'(x) = 0.

Eller observer, at grafen for f(x) er en parabel, der vender grenene nedad. Maksimum findes derfor ved at finde parabelens toppunkt.


Svar #2
02. november 2010 af studerende20 (Slettet)

jeg har beregnet toppunktet til at være 6, 100  :o er det mon rigtigt ?

X t, Y t = -b/2a , -d/4a

             = -60/2*(-5)  , -2000/4*(-5) = 6, 100


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. november 2010 af lucillepostej (Slettet)

 ja


Svar #4
02. november 2010 af studerende20 (Slettet)

tusind tak :) og godt,, er det så den maksimale fortjeneste ... ? men hvad er svaret på opgave a  .. undskyld men er lidt forvirret


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#4

Da toppunktet er (6 , 100) er x=6 det sted, hvor funktionen antager sit maksimum, og f(x) = 100 er maksimum for funktionen. Svaret i a) er derfor 6, og svaret i b) er derfor 100.


Svar #6
02. november 2010 af studerende20 (Slettet)

mange tak for hjælpen!!!


Skriv et svar til: f(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.