Matematik

Hjælp til Ligning

03. november 2010 af PhieHL (Slettet)

 Hvordan skal denne ligning løses?

(m-2)x^2+2(m-4)x+(m-4)(m+2)=0

hvor m=2.

Og hvilken grad er ligningen så i?

Tak for hjælpen, er helt lost


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Sæt m=2 ind og bestem koefficienterne til x. Ligningens grad er den største eksponent til x for led, hvis koefficient er forskellig fra nul.


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. november 2010 af Euroman28

Hvis du betragter x som den variable så er det så som det står der en anden gradsligning.

men hvis m = 2

så fåes

2*(-2)*x + (-2)*4 = -4x-8 = 0

Dvs en første grads ligning.

- - -

Der er Matematik i alt.


Skriv et svar til: Hjælp til Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.