Matematik

Differentierings HJÆLP!!!

03. november 2010 af Cucumber (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa,

jeg har fået en opgave, hvor jeg skal finde monotoni forholdet for en graf (jeg må ikke bruge lommeregner). Jeg ved godt, hvordan man regner det ud, men når jeg skal sige f'(x) = 0 går det galt...

funktionen hedder: f(x)= x - 2 * √x

jeg har differentieret det til: f'(x) = 1 - 2 * (1/(2*√x)

nu skal jeg sætte f'(x) = 0, men hvordan får jeg den til at ligne en andengradsligning?

Jeg har brug for hjælp HURTIGST muligt!!!


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Ligningen er 1 - 1/√x = 0 eller 1/√x = 1 . Gang på hver side med √x til √x = 1 .


Svar #2
03. november 2010 af Cucumber (Slettet)

men hvordan finder man så a, b og c i andengradsligningen?


Brugbart svar (1)

Svar #3
03. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

Du skal blot løse ligningen √x = 1. Kvadrer den til x = 1 .


Brugbart svar (1)

Svar #4
03. november 2010 af mathon

monotoniforhold:

     for 0<x<1 er f ' (x)<1, hvorfor f(x) er monotont aftagende
     for x>1 er f ' (x)>1, hvorfor f(x) er monotont voksende


Svar #5
03. november 2010 af Cucumber (Slettet)

#3 hvordan kan man så få en andengradsligning? (Ved godt at jeg burde kunne det her, men det er en smule svært at forstå)... Der skal jo være noget i anden...


Brugbart svar (1)

Svar #6
03. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#5

Hvorfor skal du med al vold og magt have fat i en 2.-gradsligning? Det drejer sig om at løse ligningen f'(x) = 0 .


Svar #7
03. november 2010 af Cucumber (Slettet)

så ved jeg ikke rigtig, hvordan jeg skal komme videre.. o.O har kun lært f'(X), hvis det er skrevet som en andengradsligning... hvis f'(x)=0 er 1 - 1/√x hvordan kommer jeg så videre?


Brugbart svar (1)

Svar #8
03. november 2010 af mathon

          

     genlæs #1 - og tænk ud fra din nye viden (som ikke involverer 2. gradsligning)                


Svar #9
03. november 2010 af Cucumber (Slettet)

har fundet ud af det nu :) tak for hjælpen! Det var for svært at regne det ud i hånden, så brugte lommeregneren til at solve :D


Brugbart svar (1)

Svar #10
03. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#9

Det er da unødvendigt at bruge lommeregner til den slags simple ligninger. Du fik endda løsningen serveret på et fad i #3.


Svar #11
04. november 2010 af Cucumber (Slettet)

det forstår jeg godt, men jeg blev meget let forvirret, da jeg ikke kunne finde ud af at kvadrere den... jeg var allerede rimelig træt af matematik og er typen, der bliver let frustreret :) men TUSIND tak for hjælpen :D


Skriv et svar til: Differentierings HJÆLP!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.