Matematik

hjælp til ogave om optimering

04. november 2010 af nullernavle (Slettet) - Niveau: B-niveau

 
jeg har følgende funktion: f(x)=5000+40x+900000/x

hvor x er en lednings tværsnitsareal målt i mm2 og f(x) er er udgiften til forretning, varmetab osv. pr.år.

jeg skal så bestemme det tværsnitsareal der giver den mindste årlige udgift.

skal jeg bare differentiere funktionen og finde hvor f´(x)=0?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Ja, man skal løse ligingen f'(x) = 0 .


Skriv et svar til: hjælp til ogave om optimering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.