Matematik

differientiering

04. november 2010 af yakasaki85 (Slettet) - Niveau: B-niveau

jeg skal differentiere og reducere udtrykket  f(x)= 4x / ( x-1)^2

jeg ville differentiere det således f ' (x): ( 4(x-1)^2 - 4x * 2 ( x-1) * 1 ) (x-1)^4

ved ikke om jeg allerede her er galt på den men når jeg reducere går det helt galt kunne godt bruge noget starthjælp :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. november 2010 af bolani (Slettet)

f ' (x) = (4 / ((x-1)2)) - (8x/ (x-1)3)

f ' (x) = -4*(x+1) / ((x-1)3)


Svar #2
04. november 2010 af yakasaki85 (Slettet)

hmm jeg undres troede det var denne formel ? f (x) = h(x) / g (x)     er  F' (x) = ( h' (x) * g (x) - h (x) * g' (x) ) / ( g(x))^2 ?

hvilken bruger du?

og hvordan får du det reduceret så meget ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
04. november 2010 af bolani (Slettet)

Det er rigtigt.., Der er tale om en sammensat funktion.

Jeg gør blot brug af regnereglerne for sammensatte funktioner.


Svar #4
04. november 2010 af yakasaki85 (Slettet)

har fået den forkortet havde bare ikke i første omgang luret at man kunne divider igennem med (x-1) for at få den reduceret.


Skriv et svar til: differientiering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.